SAĞLIK BAKANLIĞI HAVUZ YÖNETMELİĞİ

e-PostaYazdırPDF

Havuz Yönetmeliği

Havuz Yönetmeliği

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yeni havuz suyu yönetmeliğinde, havuz işletmecileri ve havuz bakım firmalarının günlük, haftalık ve aylık olarak sularda takip edilmesi gereken kimyasal değerler nelerdir. İnsan sağlığı için dezefensiyon maksatlı kullanılan kimyasallarda nelere dikkat etmek gerekir.

Lovibond tecrübesinin vermiş olduğu güvenle havuzlarda kullanılmakta olan kimyasalları hızlı ve doğru test etmenin yolu. Dezenfeksiyon maksatlı kullanılmakta olan kimyasalların Sağlık Bakanlığı tarafından ve TSE tarafından belirlenmiş oranlarda kullanılmasını her zaman dikkat edilmelidir. Suda bulunan kimyasalların günlük ve doğru ölçümleri ile havuzlar daha güvenlidir. Sağlık Bakanlığının havuz suyu denetimi hakkında genelgesini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmeteleri Genel Müdürlüğünün, UHE Ulusal Havuz Enstitüsü Derneği Başkanlığı dikkatine göndermiş olduğu B.10.0.TSH.0.10.00.05 sayı ve Yüzme Havuzlarının Deneti konulu yazısına ait yeni anons ettiği Yüzme Havuzlarının Denetimi ve Kimyasal Değerlerinin Ölçüm Aralıklarını web sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanıp 06 Mart 2011 tarihli Resmi Gazetede ilan edilerek yürürlüğe girmiş olan YENİ HAVUZ YÖNETMELİK ve YÖNETMELİK EK'lerini aşağıda verilmekte olan bağlantılardan inceleyebilirsiniz.

Su kimyasal test kitleri konusunda 125 yıllık tecrübesi ile Rank - Lovibond Türkiye olarak hizmetinizdeyiz. Yeni yönetmelik parametreleri ve test kitleri konusunda ihtiyacınız olacak destek için bizi her zaman arayabilirsiniz.

2011 YENİ HAVUZ SUYU YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete)

2011 YENİ HAVUZ SUYU YÖNETMELİK EKLERİ